Cymodocea nodosa and Pinna nobilis study
Study of the presence of Cymodocea nodosa and Pinna nobilis at the proposed location for a new infrastructure for the salt production industry in the
Mapping of seagrasses
Preparing reports for proposals of protected marine areas
Obtaining funds for marine environment projects
Advice on applying for Blue Flag and Blue Footpath status
Advice on applying methods of sustainability and greening events
Our environmental consultancy is perhaps the least well-known of the activities we carry out at Plàncton. It involves mapping projects, species census, preparing proposals for scientific projects and research… as soon as summer comes to an end, we charge up our computers and start working on this kind of tasks.
We carry out basic cartography research of the location of marine plants (phanerogams) such as Posidonia oceanica and Cymodocea nodosa in coastal areas as part of studies for the installation of jetties or underwater pipelines.
We prepare marine biodiversity studies, maps of environmental impact, and maps of mitigation measures for coastal areas which may be designated as protected areas. We also prepare environmental management plans for coastal and marine areas to ensure compliance with regulations of protected natural areas.
We have extensive experience in fund-raising and requesting grants or aid for marine environmental projects from European and Spanish public funds so we can help you find the funding necessary to develop your project.
If you want to indicate the quality of your town’s coastal area, we have experience working with the Blue Flag and Blue Footpath certifications and can offer you our help in obtaining these quality stamps for your beaches.
Study of the presence of Cymodocea nodosa and Pinna nobilis at the proposed location for a new infrastructure for the salt production industry in the
Proposal for a protected marine area in l’Ametlla de Ma Protecting coastal and marine areas and creating environmental management plans is not only a necessity
Case study on the north coast of l’Ametlla de Mar for COPATE The Consortium for the Development of the Terres de l’Ebre (COPATE – Consorci
Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Madrid i Màster en Ciències del Mar.
De secà però des de sempre amb una gran passió pel mar i sempre preocupada per la seva conservació. La seva principal afició ha estat sempre la participació en projectes associatius, tant de l’àmbit ambiental com social. Ha desenvolupat gran part de la seva feina dins el tercer sector ambiental participant en projectes per a la conservació i gestió d’àrees naturals, en projectes educatius (camps de treball a Parcs Nacionals, tallers sobre reciclatge …) així com en la gestió d’entitats realitzant tot tipus de tasques administratives, recerca de finançament, organització i gestió de projectes.
Té formació complementària com a monitora d’educació ambiental, periodisme ambiental, comunicació ambiental, gestió d’àrees naturals i zones marítimes costaneres, instructora de busseig, patrona portuària, cursos de gestió de les entitats del tercer sector, gestió empresarial, comptabilitat …
És una persona acostumada a treballar en grup i aconseguir fites comunes, amb capacitat de comunicació així com a vocació científica i administrativa.
Dins de Plàncton, és monitora, instructora, executora de feines de consultoria, gestió de projectes, organització d’esdeveniments, tasques administratives…però el més important que fa es preguntar: “ però això…, quant costa?”
Llicenciada en Ciències del Mar, Màster en Ciències del Mar i cursant Màster en Divulgació Científica.
Oceanògrafa i divulgadora, sempre amb un esperit d’aventura es passaria el dia recorrent cales i racons de la costa mediterrània amb el seu tub i ulleres per descobrir què s’amaga al mar.
És instructora de submarinisme, patrona de barco, directora de lleure, ha fet cursos de comunicació ambiental i de community manager, així com té coneixements de creació de blogs i webs en programari lliure. Parla català, castellà, anglès i francès.
A l’inici de la seva carrera científica va cursar diverses estades d’investigació en centres de recerca com la Universitat d’Alacant, l’IRTA de Sant Carles de la Ràpita o l’Institut de Ciències del Mar-CSIC de Barcelona).
En l’àmbit laboral va treballar durant més de 10 anys com a educadora en el món del lleure. Un dels seus grans reptes recent llicenciada fou ser coordinadora de la Casa de l’Aigua, seu a Tortosa de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua, on va exercir tasques de gestora i executora d’un pla d’estalvi d’aigua municipal. Després d’això poc a poc va anar encaminant la seva carrera cap a la divulgació científica, i va coordinar el programa divulgatiu El Planeta Azul a l’Institut de Ciències del Mar CSIC, amb l’objectiu d’apropar les ciències del mar a una presó de joves. Des de llavors, a Plàncton combina la divulgació, el submarinisme i la realització de projectes científics.
I com és una defensora nata de la seva carrera-passió és fundadora i presidenta de l’Associació Catalana d’Oceanògrafes i Oceanògrafs, fundadora i vicepresidenta de la Federación Española de Oceanógrafos, així com col·labora de forma voluntària amb altres entitats ambientals del territori com Graëllsia, una entitat que treballa en temes de custòdia de territori, on exerceix el càrrec de coordinadora de custòdia marina.