Consultoría

Nuestros servicios de consultoría ambiental marina

Servicios de Consultoría

Cartografía de fanerógamas marinas

Elaboración de informes para propuestas de áreas marinas protegidas

Búsqueda de financiación para proyectos ambientales marinos

Asesoramiento en Banderas Azules y Senderos Azules

Asesoramiento en procesos de ambientalización y sostenibilidad

Quizás la vertiente menos conocida de Plancton es la consultoría ambiental marina; trabajo de especialistas de cartografiado, censos de especies, propuestas de proyectos … Cuando el verano termina, encendemos ordenadores y nos ponemos a trabajar en estos temas.

Realizamos estudios básicos de cartografía de fanerógamas marinas -Posidonia oceanica y Cymodocea nodosa- en áreas costeras como estudios previos para la instalación de infraestructuras como emisarios submarinos o pantalanes.

Realizamos informes de la biodiversidad marina, mapas de posibles impactos, mapas de medidas de mitigación de zonas costeras susceptibles de convertirse en espacios protegidos. Elaboramos planes de gestión de espacios costeros y marinos que ayuden a cumplir con la normativa de protección de espacios protegidos.

Tenemos experiencia en la búsqueda activa de financiación y justificación de ayudas de proyectos medioambientales de ámbito marino provenientes de fondos europeos y estatales, así que podemos ayudarte a encontrar herramientas para desarrollar tu proyecto.

Si quieres diferenciar tu municipio con sellos de calidad, conocemos la dinámica y funcionamiento del sello de Bandera Azul y Sendero Azul, y te podemos ayudar a implementarlo en tus playas.

Algunos de nuestros proyectos de consultoría:

Aurora Requena

Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Madrid i Màster en Ciències del Mar. 

De secà  però des de sempre amb una gran passió pel mar i sempre preocupada per la seva conservació. La seva principal afició ha estat sempre la participació en projectes associatius, tant de l’àmbit ambiental com social. Ha desenvolupat gran part de la seva feina dins el tercer sector ambiental participant en projectes per a la conservació i gestió d’àrees naturals, en projectes educatius (camps de treball a Parcs Nacionals, tallers sobre reciclatge …) així com en la gestió d’entitats realitzant tot tipus de tasques administratives, recerca de finançament, organització i gestió de projectes.

Té formació complementària com a monitora d’educació ambiental, periodisme ambiental, comunicació ambiental, gestió d’àrees naturals i zones marítimes costaneres, instructora de busseig, patrona portuària, cursos de gestió de les entitats del tercer sector, gestió empresarial, comptabilitat …

És una persona acostumada a treballar en grup i aconseguir fites comunes, amb capacitat de comunicació així com a vocació científica i administrativa. 

Dins de Plàncton, és monitora, instructora, executora de feines de consultoria, gestió de projectes,  organització d’esdeveniments, tasques administratives…però el més important que fa es preguntar: “ però això…, quant costa?”

Eli Bonfill

Llicenciada en Ciències del Mar, Màster en Ciències del Mar i cursant Màster en Divulgació Científica.

Oceanògrafa i divulgadora, sempre amb un esperit d’aventura es passaria el dia recorrent cales i racons de la costa mediterrània amb el seu tub i ulleres per descobrir què s’amaga al mar.

És instructora de submarinisme, patrona de barco, directora de lleure, ha fet cursos de comunicació ambiental i de community manager, així com té coneixements de creació de blogs i webs en programari lliure. Parla català, castellà, anglès i francès.

A l’inici de la seva carrera científica va cursar diverses estades d’investigació en centres de recerca com la Universitat d’Alacant, l’IRTA de Sant Carles de la Ràpita o l’Institut de Ciències del Mar-CSIC de Barcelona). 

En l’àmbit laboral va treballar durant més de 10 anys com a educadora en el món del lleure. Un dels seus grans reptes recent llicenciada fou ser coordinadora de la Casa de l’Aigua, seu a Tortosa de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua, on va exercir tasques de gestora i executora d’un pla d’estalvi d’aigua municipal. Després d’això poc a poc va anar encaminant la seva carrera cap a la divulgació científica, i va coordinar el programa divulgatiu El Planeta Azul a l’Institut de Ciències del Mar CSIC, amb l’objectiu d’apropar les ciències del mar a una presó de joves. Des de llavors, a Plàncton combina la divulgació, el submarinisme i la realització de projectes científics.

I com és una defensora nata de la seva carrera-passió és fundadora i presidenta de l’Associació Catalana d’Oceanògrafes i Oceanògrafs, fundadora i vicepresidenta de la Federación Española de Oceanógrafos, així com col·labora de forma voluntària amb altres entitats ambientals del territori com Graëllsia, una entitat que treballa en temes de custòdia de territori, on exerceix el càrrec de coordinadora de custòdia marina.