Sobre nosaltres

Plàncton no és sols una empresa, és un projecte vital en el què les preocupacions sobre la protecció, conservació i gestió del medi marí i costaner agafen forma concreta i impregnen els projectes, serveis de divulgació i estudis tècnics que oferim.

El nostre equip humà destaca per la seva capacitat i la complementarietat. Som persones ben formades amb estudis superiors i màsters, així com també hem cursat formacions complementàries en l’àmbit de la comunicació científica i ambiental, el busseig, la nàutica professional, les xarxes 2.0, l’educació en el lleure, la cerca de financiació, i la gestió de projectes i entitats. 

A més, la nostra llarga trajectòria en el món de l’associacionisme ens ha proporcionat experiència en la redacció i recerca de finançament de projectes relacionats amb el medi ambient, així com la seva execució.  I com a mostra d’aquest esperit, entre d’altres organismes i entitats, també som membres de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, i de la European Marine Science Educators Association.

Ens podeu trobar treballant a qualsevol punt de Catalunya, però la nineta dels nostres ulls és la costa i l’entorn marí de Tarragona, i en concret Terres de l’Ebre, per especial, propera i desconeguda. Creiem que hem de posar en valor tots aquests racons, involucrant a la població (des de nenes a alcaldesses, passant per tonyinaires i turistes) per al seu coneixement i protecció.

El medi marí és profundament complex i fora de l’abast de la majoria de la gent, per tant, és una necessitat i una responsabilitat disminuir el salt que existeix entre instituts, universitats i centres de recerca i tots els sectors de la societat. Des de Plàncton volem ser aquest pont que mitjançant l’ús de les velles i de les noves tecnologies faci arribar el missatge.

L'Equip:

Eli Bonfill

co-fundadora

Llicenciada en Ciències del Mar, Màster en Ciències del Mar i cursant Màster en Divulgació Científica.

Oceanògrafa i divulgadora, es passaria el dia recorrent cales i racons de la costa mediterrània.

Aurora Requena

co-fundadora

Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Madrid i Màster en Ciències del Mar.

De secà  però des de sempre amb una gran passió pel mar i sempre preocupada per la seva conservació.

Carla Elias

dissenyadora

Graduada en Biologia Ambiental per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Graduada en Disseny i Màster en Disseny Gràfic de la Informació i Media Branding per l’IED Barcelona. 

Col·laboren:

Toni Térmens

Estudi mà de LLàpis

Il·lustració científica

Temps de paraules

Traduccions

Serveis de traducció

Lextrad

traduccions

Traduccions multiidioma

Hernán en H

Del Terreno

Il·lustració

Sala de premsa:

2020

Gaudir de l’estiu sota l’aigua i amb seguretat a l’Ametlla de Mar – Diari de Tarragona – Mostra la notícia

Aparicions al programa divulgatiu Oxigenats – Oxigenats – Mostra la notícia

2019

Eli Bonfill despenja el telèfon vermell – El telèfon vermell del Pop Up de Catalunya RàdioMostra la notícia

Aurora Requena, oceanógrafa – #MujeresDivulgadoras: ciencia con voz de mujer (3ª edición)  – Mostra la notícia

“Dones en STEAM: d’on venim i on anem” – eXploraSTEAM 2019 – Mostra la notícia

2018

La increible vida sexual en el fondo del mar – Eli Bonfill – conferència TEDxMostra la notícia

Opinió: D’esquenes a la mar – Eli Bonfill – Aiguaita.cat – Mostra la notícia

Elisabet Bonfill i Molina, oceanógrafa – #MujeresDivulgadoras: ciencia con voz de mujer (2ª edición) – Mostra la notícia

_

Aurora y Eli, oceanógrafas y divulgadoras – Oceánicas – Mostra la notícia

Plàncton divulgació i serveis marins, “Una iniciativa dedicada al estudio y el conocimiento del mar”  – Red Emprendeverde – Mostra la notícia

Eli Bonfill

Llicenciada en Ciències del Mar, Màster en Ciències del Mar i cursant Màster en Divulgació Científica.

Oceanògrafa i divulgadora, sempre amb un esperit d’aventura es passaria el dia recorrent cales i racons de la costa mediterrània amb el seu tub i ulleres per descobrir què s’amaga al mar.

És instructora de submarinisme, patrona de barco, directora de lleure, ha fet cursos de comunicació ambiental i de community manager, així com té coneixements de creació de blogs i webs en programari lliure. Parla català, castellà, anglès i francès.

A l’inici de la seva carrera científica va cursar diverses estades d’investigació en centres de recerca com la Universitat d’Alacant, l’IRTA de Sant Carles de la Ràpita o l’Institut de Ciències del Mar-CSIC de Barcelona). 

En l’àmbit laboral va treballar durant més de 10 anys com a educadora en el món del lleure. Un dels seus grans reptes recent llicenciada fou ser coordinadora de la Casa de l’Aigua, seu a Tortosa de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua, on va exercir tasques de gestora i executora d’un pla d’estalvi d’aigua municipal. Després d’això poc a poc va anar encaminant la seva carrera cap a la divulgació científica, i va coordinar el programa divulgatiu El Planeta Azul a l’Institut de Ciències del Mar CSIC, amb l’objectiu d’apropar les ciències del mar a una presó de joves. Des de llavors, a Plàncton combina la divulgació, el submarinisme i la realització de projectes científics.

I com és una defensora nata de la seva carrera-passió és fundadora i presidenta de l’Associació Catalana d’Oceanògrafes i Oceanògrafs, fundadora i vicepresidenta de la Federación Española de Oceanógrafos, així com col·labora de forma voluntària amb altres entitats ambientals del territori com Graëllsia, una entitat que treballa en temes de custòdia de territori, on exerceix el càrrec de coordinadora de custòdia marina.

Aurora Requena

Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Madrid i Màster en Ciències del Mar. 

De secà  però des de sempre amb una gran passió pel mar i sempre preocupada per la seva conservació. La seva principal afició ha estat sempre la participació en projectes associatius, tant de l’àmbit ambiental com social. Ha desenvolupat gran part de la seva feina dins el tercer sector ambiental participant en projectes per a la conservació i gestió d’àrees naturals, en projectes educatius (camps de treball a Parcs Nacionals, tallers sobre reciclatge …) així com en la gestió d’entitats realitzant tot tipus de tasques administratives, recerca de finançament, organització i gestió de projectes.

Té formació complementària com a monitora d’educació ambiental, periodisme ambiental, comunicació ambiental, gestió d’àrees naturals i zones marítimes costaneres, instructora de busseig, patrona portuària, cursos de gestió de les entitats del tercer sector, gestió empresarial, comptabilitat …

És una persona acostumada a treballar en grup i aconseguir fites comunes, amb capacitat de comunicació així com a vocació científica i administrativa. 

Dins de Plàncton, és monitora, instructora, executora de feines de consultoria, gestió de projectes,  organització d’esdeveniments, tasques administratives…però el més important que fa es preguntar: “ però això…, quant costa?”