Vota per Plàncton als Premis Medi Ambient 2015

Necessitem la vostra ajuda!! Ens han proposat com a candidates al Premi Medi Ambient 2015 de la Generalitat de Catalunya en la modalitat “Iniciatives en l’àmbit temàtic del medi ambient i el turisme”.
Sols cal que entreu i voteu en 2 segons el nostre “Snorkel a l’Ametlla de Mar, de Plàncton, Divulgació i Serveis Marins“. Teniu temps per a votar fins el 22 de maig.
Podeu votar a: https://es.surveymonkey.com/s/VV59RSX
Vot_premiMA
L’snorkel (o immersió lleugera) al municipi de l’Ametlla de Mar és la nostra activitat estrella durant l’estiu, i consisteix en sortides al mar amb ulleres i tub de busseig guiades per un/a oceanògraf/a o un/a biòlog/a marina, en les quals el turista, ja sigui local o estranger, individual o en grup, descobreix la fauna i flora marina així com les coses que fan especial la costa calera. L’estiu del 2014 van passar per aquesta activitat més de 430 persones de 14 nacionalitats diferents, a banda de 235 escolars, que ara ja saben que les costes de l’Ametlla de Mar tenen el prat de posidònia més extens de Catalunya o que hi ha altres animals al mar a banda de peixos «en general» i taurons, ja que a Plàncton fem èmfasi en la vida no tant coneguda, com serien les esponges, cucs marins, algues, etc., i en les curiositats de les espècies.
A banda de les explicacions sobre fauna i flora, durant el brífing inicial expliquem amb especial èmfasi recomanacions de com fer la sortida lo més sostenible possible, per a reduir al mínim la petjada de l’activitat i l’impacte, en aquest cas, sobre el medi marí. És un tema tant important per nosaltres que no fem servir aletes per a no aletejar sobre els fons de roca sobre els que passem amb els turistes, i no es permet tocar gairebé cap animal o planta. A més, recomanem als turistes molt encaridament, que si no és totalment necessari, no es trepitgin ni es posin dempeus sobre les roques per a no destruir les algues, ni agafin les restes de petxines trobades a la platja ja que les restes de petxines tenen un reciclat al mar en un futur  per part d’altres organismes. Totes les recomanacions van acompanyades d’explicacions coherents i raonables que són recordades pels i les guies durant la sortida, ja un cop dins de l’aigua.
Gràcies per avançat si ens has votat!!!

2017-07-12T14:44:10+00:00

About the Author:

Sóc una biòloga amant del mar des de petita

Leave A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.