Som Responsables 2017-07-12T14:43:37+00:00

Som responsables

Quan vam pensar en crear Plàncton, la nostra idea era escampar el coneixement que teníem del mar entre el màxim de gent possible per a fomentar la preocupació sobre la conservació de l’ecosistema marí. És per això que, cada any, desenvolupem algunes activitats de forma voluntària i altruista, simplement perquè pensem que són importants, perquè serveixen per contribuir a la conservació de la costa i perquè ens ho passem pipa!

Col·laborem amb els següents projectes de Ciència Ciutadana (projectes en els que participa la ciutadania en la recerca científica mitjançant experiments col·lectius):

odm_cat_azul

Som observatori centinella!

CitclopsLOGO

 

– De gener de 2011 fins finals 2013, Roquetes. Edició i presentació del programa setmanal de ràdio Lo Racó del Mar a l’emissora local Antena Caro de forma voluntària per part de l’Eli Bonfill com a presentadora. Emissió: tots els dimarts a les 13:30h. Contacte: Paco Tafalla, Antena Caro (www.antenacaro.cat ) Blog del programa: http://loracodelmar.blogspot.com/

– 4 de maig de 2013, Tortosa. Xerrada gratuïta obert a la població en el marc de la fira Expoebre sota el títol “Descobrint les Terres de l’Ebre des del mar”. Contacte: Ramon Ferrando, Director (www.firatortosa.cat)

– Maig 2013, Tortosa. Col·laboració amb el blog “Mirades” escrivint articles sobre medi ambient marí. Contacte: Sílvia Altadill (http://blocs.mesvilaweb.cat/Mirades)

– 19 de maig 2013, Tarragona. Col·laboració amb l’empresa Maremeeting a la fira Maremeeting Tarraco, impartint de forma gratuïta la xerrada “La costa de l’Ebre: un tresor submergit”. Contacte: Angel Caballero, Bahía Cruisers i Maremeeting.

– 23 de maig 2013, Sant Carles de la Ràpita. Col·laboració voluntària al projecte europeu Citclops, com a contacte local en l’organització de diverses xerrades a diversos municipis del Delta de l’Ebre per a presentar el projecte. Contacte: Luigi Ceccaroni de BDigital i Jaume Piera de l’Institut de Ciències del Mar-CSIC de Barcelona (www.citclops.eu).

– 1 de juny 2013, L’Ametlla de Mar. Col·laboració en l’organització de la Neteja de Fons Marí a l’Ametlla de Mar promogut per l’entitat Artquatic. Contacte: Quim Abadia, Arquatic (www.artquatic.cat)

– Juny i Juliol 2013. Col·laboració amb el mitjà de comunicació digital Surtdecasa escrivint articles sobre el medi marí i costaner local. Contacte: Anna Zaera i Neus Barberà (www.surtdecasa.cat)

– 8 de juny 2013, Amposta. Participació al debat “Internet, futur i territori” en el marc de la Fira “Tots” d’Amposta. Contacte: Oriol Fuster (www.firatots.cat)

-Des de juny 2013 fins al juliol 2015. Col·laboració al programa de ràdio Blau Marí de l’emissora local “La Cala Ràdio”, presentant una secció sobre temes marins cada setmana amb l’Aurora Requena com a col·laboradora. Contacte: Francesc Callau (blaumari@laxarxa.com).

– 3 juliol de 2013, Tortosa. Xerrada oberta a la UOC de Tortosa titulada «La costa de l’Ebre: un tresor natural submergit». Contacte: Tere Nielles.

– 16 i 17 de setembre 2013, Barcelona. Organització voluntària de l’actividad “Descodificando el mar” en el marc del Campus Gutenberg de Comunicació Científica, organizat per l’Observatori de la Comunicació Científica de la Universitat Pompeu Fabra: http://www.occ.upf.edu/gutenberg/?page_id=498 . Contacte: campusgutenberg@upf.edu

– 5 d’octubre 2013, l’Ametlla de Mar. Col·laboració en l’organització del Curs de formació: mètodes de seguiment d’opistobranquis, amb el Grup de Recerca d’Opistobranquis de Catalunya. http://www.opistobranquis.org/ca/noticies/49 Contacte: Guillem Mas: activitats@opistobranquis.org

– Desde juny 2013 fins al juliol 2015. Col·laboració al programa de ràdio Blau Marí de l’emissora local “La Cala Ràdio”, presentant una secció sobre temes marins cada setmana amb l’Aurora Requena com a col·laboradora. Contacte: Francesc Callau (blaumari@laxarxa.com).

– 12 i 13 de juliol 2014, l’Ametlla de Mar. Organització voluntària de les I Jornades del Mar al Castell de Sant Jordi d’Alfama de l’Ametlla de Mar, en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i el projecte Observadors del Mar de l’Institut de Ciències del Mar-CSIC de Barcelona.

 

-Desde juny 2013 fins al juliol 2015. Col·laboració al programa de ràdio Blau Marí de l’emissora local “La Cala Ràdio”, presentant una secció sobre temes marins cada setmana amb l’Aurora Requena com a col·laboradora. Contacte: Francesc Callau (blaumari@laxarxa.com).

– 5 de març 2015, l’Ametlla de Mar. Xerrada sobre la galera oberta a tota la població, al Centre d’Interpretació de la Pesca en el marc de les Jornades de la Galera al municipi.

– 10 maig 2015, l’Ametlla de Mar. Organització de la jornada de neteja de platges «Let’s clean up l’Ametlla de Mar» al paratge EIN Cap de Santes Creus, en col·laboració amb l’Ajuntament, i les associacions Artquatic i Graëllsia, Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental.

– Juny 2015. Article per al magazín digital de l’outdoor a les Terres de l’Ebre «Ebreactiu» parlant de les meduses: http://www.ebreactiu.cat/pagina/ca/les-meduses-les-nostres-amigues

– Del 15 al 23 d’agost de 2015, l’Ametlla de Mar. Organització de l’exposició de fotografia submarina al Castell de Sant Jordi d’Alfama, a l’Ametlla de Mar, juntament amb el club de busseig Artquatic i el Patronat de Turisme de l’Ametlla de Mar.

– Del 24 al 30 d’agost de 2015, l’Ametlla de Mar. Organització de l’exposició La Natura Dibuixada conjuntament amb l’autor, l’il·lustrador Toni Térmens, al Castell de Sant Jordi d’Alfama, a l’Ametlla de Mar.

– 7 octubre de 2015, l’Ametlla de Mar. Demostració de tallers científics al parc infantil Ariparc.