Plàncton coordina una neteja de platges a l’Ametlla el proper 10 de maig

L’Ametlla de Mar s’uneix a l’acció europea de neteja d’espais naturals «Let’s Clean Up Day»
El proper diumenge 10 de maig se celebra a l’Ametlla de Mar una neteja de platges en el marc del programa europeu «Let’s Clean Up Europe» sota el lema Let’s Clean Up l’Ametlla de Mar, és a dir, netegem l’Ametlla de Mar.
Del 8 al 10 de maig de 2015 es celebra una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc. A Catalunya es promou des de l’Agència Catalana de Residus en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.
A l’Ametlla de Mar tenim unes de les platges millor conservades de la costa tarragonina, moltes d’elles verges, com serien algunes de les que conformen l’Espai d’Interès Natural Cap de Santes Creus, a la part sud del municipi. Després de les llevantades de primavera aquestes platges presenten restes de deixalles que ha dut el mar o el vent, però també fruit de l’acumulació de restes deixades pels usuaris de les platges al llarg dels mesos, i que en no ser temporada estival no són recollides per ningú. És per això que l’equip d’oceanògrafes dePlàncton, Divulgació i Serveis Marins, que realitzem activitats d’educació ambiental marina al municipi, hem proposat organitzar aquesta neteja conjuntament amb l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, i dues associacions molt implicades a la zona, el club de busseig Artquaticde Lleida, i l’associació Graëllsia, Grup d’Estudis i Comunicació Ambiental de Roquetes.
La neteja tindrà lloc el proper diumenge 10 de maig de les 11 a les 13h, a la Platja de Santes Creus, una platja d’un espai protegit que presenta una de les poques llacunes litorals de la costa catalana. L’activitat consistirà en una petita explicació de l’entorn i l’espai d’interès natural així com una posterior neteja de platja. L’acció té com a objectiu la conscienciació sobre la problemàtica dels residus al medi natural i fomentar tant la reducció com la generació de residus, i a banda de fer una recollida selectiva dels residus trobats, s’ha proposat recollir a banda els taps de plàstic per a poder donar-los a alguna entitat que els reculli per a causes solidàries. A més a més, aquesta acció ha estat escollida per l’Agència Catalana de Residus per ser caracteritzada en l’edició del ECUD (European Clean Up Day) 2015 juntament amb altres operacions de neteja, que consisteix en fer una recollida de residus seguint un protocol preestablert per fer un seguiment i pesada final dels residus recollits.
És una activitat oberta a tothom i apta per a totes les edats, perfecte per a venir en família i sensibilitzar sobre la fragilitat dels nostres ecosistemes. L’organització facilita tot el material, ical inscripció prèvia al correu electrònic eli@plancton.cat o mitjançant el formulari online http://goo.gl/forms/mdIIIaMtQM
Més informació de l’acció a Catalunya:http://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/prevencio/setmana_europea/lets_clean_up_europe
Esdeveniment a Facebook: https://www.facebook.com/events/814504048627135/

2017-07-12T14:44:09+00:00

About the Author:

Leave A Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.